Auto huren in California

Het aanbod aan huurauto’s is enorm in California. Vooral op de luchthavens van Los Angeles en San Francisco heb je de keuze uit veel verschillende autoverhuurders en soorten auto’s. Wil je een cabriolet, SUV of luxe auto huren? Geen probleem. Gemiddeld genomen kun je wel stellen dat je hier voor hetzelfde geld wat je elders betaalt meer auto krijgt. Een maatje groter nemen is betaalbaar, ook omdat de brandstofprijzen nog steeds een stuk lager liggen dan bij ons.

Als je een auto wilt gaan huren in California dan raden wij eigenlijk altijd aan om deze vooraf te reserveren. Dat is vrijwel altijd goedkoper dan ter plaatse te regelen en je hebt op dat moment meer keuze. Het belangrijkste is misschien wel dat je vooraf duidelijk ziet wat de voorwaarden zijn. Bij het huren van een auto moet je proberen niet alleen naar de prijzen te kijken, maar vooral naar hoe het zit met verzekeringen, extra’s en uitsluitingen. Denk bijvoorbeeld aan flinke meerprijzen om de huurauto all-risk te verzekeren, de soms hoge eigen risico’s waar je mee te maken kunt krijgen en de toeslagen voor een tweede bestuurder.

Ons advies is om gebruik te maken van een Nederlandse verhuursite die de regels duidelijk toont op de website, zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken en niet voor onaangename verrassingen ter plaatse komt te staan. Wij gebruiken al jarenlang twee verhuursites: Easyterra en Sunny Cars. Beide goed in wat ze doen, maar wel ieder met zijn eigen kwaliteiten. Beide sites werken samen met bekende autoverhuurders zoals Alamo, Dollar, Hertz en Avis als leveranciers van de huurauto’s.

Zo biedt Sunny Cars zogenaamd all-inclusive autoverhuur aan. Dit is aangenaam voor wie optimaal verzekerd wil zijn en niet met onverwachte toeslagen geconfronteerd wil worden. Een auto huren bij Sunny Cars betekent dat je een goede all-risk verzekering hebt waarbij je ter plaatse met een gerust hart iedere aangeboden extra verzekering kunt weigeren. Daarnaast heb je bij Sunny Cars geen eigen risico. Een extra voordeel vinden wij dat de tweede bestuurder inbegrepen is. Zeker als je gaat rondreizen door California dan is het wel prettig als je elkaar zo af en toe eens af kunt wisselen.

Bekijk huurauto’s in California via Sunny Cars

Easyterra heeft een iets andere insteek dan Sunny Cars. Hierbij heb je meer vrijheid in wat je wel en niet wilt hebben. Je kunt dus kiezen voor een ‘worry-free’ huurauto met uitgebreide dekking, met de tweede bestuurder inbegrepen en zonder eigen risico. Je kunt echter ook voor een goedkopere optie gaan waarbij wel de noodzakelijke verzekeringen inbegrepen zijn, maar waarbij je wel een eigen risico hebt en/of een tweede bestuurder niet inbegrepen is. Binnen de Verenigde Staten zie je het aanbod van ‘worry-free’ autoverhuur duidelijk de overhand nemen.

Bekijk huurauto’s in California via EasyTerra

Camper huren

Met een camper sla je twee vliegen in één klap: je hebt een auto en accommodatie in één. Een camper, of RV (‘Recreational Vehicle’) zoals ze het in Amerika noemen, is een heerlijk vervoermiddel voor wie in alle vrijheid rond wil reizen. Je bent niet afhankelijk van hotels/motels en restaurants. Je kunt immers op vrijwel iedere plek waar je wilt stoppen om lekker te picknicken en je kunt overnachten in de natuur. Verspreid door de staat California zijn er voldoende kampeerplekken en campings te vinden.

Voor campers huren geldt dat ruim vooraf reserveren eigenlijk een must is, zeker als je in het hoogseizoen met een camper op pad wilt gaan. Je kunt kiezen uit het zelf boeken van je vliegticket en vervolgens een huurcamper regelen. Er zijn ook aanbieders van complete camperreizen waarbij alles tot in de puntjes geregeld is: vlucht, nacht in hotel na aankomst in Amerika, camper, route, overnachtingsplekken en zelfs excursies onderweg. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?Waar je rekening mee moet houden bij het huren van een camper is dat je bij geen enkele verhuurder op de dag van aankomst in Amerika al op pad mag met de camper. Dat is zo geregeld om te voorkomen dat mensen vermoeid en met een jetlag op pad gaan. Voor de eerste nacht heb je dus een hotelkamer nodig. Waar je bij het huren van een camper ook goed op moet letten zijn de prijzen voor een all-riskverzekering (vaak zit alleen verplichte basisverzekering ingegrepen), hoe hoog het eigen risico is (en de eventuele afkoop) en wat er inbegrepen zit in de huur. Voor huisraad, stoeltjes en dat soort zaken moet je vaak bijbetalen en dat kan aardig in de papieren lopen. Ook goed om te weten is dat er vaak speciale aanbiedingen zijn als je vroeg boekt. Vaak gelden dit soort kortingen bij reserveringen die voor 1 januari gemaakt zijn.

Een goede Nederlandse site waarbij je campers kunt huren is Travelhome. Je kunt hier ook camperreizen op maat regelen. Travelhome heeft al tientallen jaren ervaring met camperreizen.

Bekijk camperreizen in California via Travelhome

One way rental

Een rondreis maken betekent niet altijd dat je een rondje hoeft te maken. Je kunt ook op plek A beginnen en op plek B eindigen. Denk bijvoorbeeld aan arriveren in San Francisco en weer vertrekken vanuit Los Angeles. Op die manier voorkom je soms dat je meer rijdt dan nodig is om te zien wat je wilt zien. Je kunt zelfs een rondreis maken waarbij je in de ene staat begint en in de andere eindigt. Nu je met KLM rechtstreeks naar Las Vegas kunt vliegen, kun je natuurlijk ook daar eindigen of beginnen. Gelukkig zijn auto- en camperverhuurders gewend aan dit soort reisschema’s. Daarvoor bieden zij zogenaamde ‘one way rentals’ aan. Je levert je auto of camper dan op een andere locatie in dan waar je hem opgehaald hebt.

Voor een one-way-rental wordt vaak, maar niet altijd, een toeslag berekend: de zogenaamde ‘one way fee’. Hoe hoog die toeslag is, is afhankelijk van de verhuurder en welke locaties je gebruikt. Zo zijn er autoverhuurders die geen one way toeslag berekenen als je de auto ophaalt en inlevert binnen de staat California.

one way rental